16 april 2021
Geplaatst door TeamWickevoort

Landgoed Wickevoort komt tot volle bloei deze zomer. De ontwikkelingen zijn in volle gang. In deze nieuwsbrief willen wij je graag informeren over de laatste stand van zaken

Woningen in Hagen 100% verkocht en start bouw
Alle 36 Herenhuizen en Half vrijstaande landhuizen in Hagen zijn verkocht! Het terrein is bouwrijp gemaakt en BAM Wonen is nu druk bezig met de voorbereiding tot de start van de bouw. De planning is dat deze maand (juli 2020) met de boringen van de bodemlussen voor de warmtepompen wordt begonnen en eind augustus gestart zal worden met het heiwerk. De verwachting is dat de woningen in het 3e kwartaal van 2021 worden opgeleverd.


Huurwoningen Erven 1 en 3 (vrije sector huur) en inschrijving
In Erven 1 en 3 ontwikkelt AM 100 eengezinswoningen in de vrije sector huur voor SPF Beheer, handelend namens Stichting Pensioenfonds Rail en Openbaar vervoer. Bijzonder is dat deze ruime woningen aan de buitenzijde zijn voorzien van een terras of veranda die aansluit op het landschap van Wickevoort. Daarnaast worden alle woningen uitgevoerd als NOM (Nul op de meter) woning.


Huurwoningen Erven 2 (sociale huur) en inschrijving
Erven 2 is een moderne interpretatie van een klassieke hoeve en staat als een robuust gebouw in het groene landschap van Landgoed Wickevoort. De woningen worden door Woningstichting Eigen Haard gerealiseerd en zijn ontworpen door Heren 5 Architecten uit Amsterdam. De twee U vormige gebouwen omarmen een collectief binnengebied met veel groen en afgeschermd parkeerhof. Aan dit binnengebied liggen de entrees van 48 eengezinswoningen in de sociale huur.


Start verkoop woonvelden Orangerie, Boomgaard, Water en Zuidelijk Poortgebouw
De ontwikkeling van de appartementen in Orangerie en Zuidelijk Poortgebouw en de woningen in Water en Boomgaard krijgen steeds meer vorm. De presale van de Orangerie is in volle gang en de presale van Boomgaard en Water is in voorbereiding.

De huidige prognose is dat de appartementen in de Orangerie in de herfst van 2020 in verkoop gaan en de woningen van Water en Boomgaard, alsmede de appartementen in het Zuidelijk Poortgebouw in de winter van 2020/2021.


Vrije kavels op Landgoed Wickevoort

In fase 1 van Landgoed Wickevoort worden er 4 vrije kavels gerealiseerd. De ligging van deze kavels is heel bijzonder. Je woont letterlijk tussen de bomen van de bosrand op Landgoed Wickevoort. Samen met een architect heb je de mogelijkheid om je eigen unieke vrijstaande woning te ontwerpen.


De Wickevoorter stadsboeren; Geniet van een boerendiner op Wickevoort!
De Wickevoorter Stadsboeren maken al lange tijd deel uit van Landgoed Wickevoort. Ze vormen het hart van de nieuwe community op het landgoed. Bij de stadsboeren kun je terecht voor lokaal geteelde producten: verse eieren, vlees van buiten lopende varkens en geiten, jam van eigen aardbeien en groenten zó van het land, geteeld zonder chemische middelen. Al dit lekkers is te koop in de boerderijwinkel. Kijk voor de openingstijden van de winkel op de website van de stadsboeren.


Pickup points De Buren en elektrische deelauto’s Athlon op Landgoed Wickevoort
Op Landgoed Wickevoort worden allerlei nieuwe voorzieningen gerealiseerd. De Pickup points “De Buren” en de Wickevoortse Car2Use van Athlon zijn voorbeelden van deze nieuwe voorzieningen.


Natuurinclusief bouwen; Biodiversiteit op Landgoed Wickevoort
Natuur speelt een belangrijke rol in de leefbaarheid van woongebieden: het draagt bij aan gezondheid en welzijn, het creëert een aangename woonomgeving voor de inwoners en een positief vestigingsklimaat voor bedrijven. Ook met het oog op biodiversiteit en milieu is de aanwezigheid van voldoende groen in een woongebied van groot belang, omdat het bijvoorbeeld helpt met het tegengaan van wateroverlast en het een leefmilieu vormt voor allerlei diersoorten. Ondanks al deze voordelen legt groen het in de praktijk vaak af tegen concurrerende ruimteclaims. Dit kan een grote impact hebben op de mensen die er leven en werken.

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Nu in verkoop

Fase 1 Woonveld Bos

Bekijk het aanbod