20 juli 2022
Geplaatst door TeamWickevoort

Graag stellen wij voor: de buren van De Haarlemmermeersche golfclub

Als je op Wickevoort woont gaat wonen heb je hele leuke buren. Aan de ene kant SEIN en de stadsboeren en aan de andere kant: de Haarlemmermeersche golfclub. Op een maandagochtend in juni ging ik er een kijkje nemen en sprak ik Vera van den Berg, de clubmanager van deze gezellige golfbaan.Vera werkt al 22 jaar op de golfbaan, we kunnen dus wel stellen dat ze een echte pro is. We nemen plaats in het restaurant van de golfclub. Vanaf de tafel aan het raam is er een mooi uitzicht over de baan. Vera vertelt bevlogen over de golfbaan en alle mogelijkheden om te golfen. En dat zijn er veel…Het leuke van de Haarlemmermeersche, zo vertelt Vera, is de laagdrempeligheid. Je kan hier zonder GVB en/of met je kinderen heerlijk een balletje slaan. Eerlijk vertelt ze over hun aanvankelijke zorg bij de bouwplannen van Wickevoort en over hun angst dat de golfballen de achtertuinen van de aangrenzende huizen zouden bereiken. Maar AM heeft dit uitstekend opgelost door de moestuinen tussen de golfbaan en het landgoed te plaatsen.

Gluren bij de buren

De beste manier om golf eens te ervaren, is om mee te doen aan een golfclinic of introductielessen. Hier maak je kennis met alle onderdelen van het golfen: afslaan, chippen en putten. En je hebt de kans om kennis te maken met andere beginnelingen.. Een clinic of introductieles duurt meestal 1 of 2 uur. HGAC, de Golfschool van de Haarlemmermeersche, biedt met regelmaat introductielessen aan voor hele schappelijke tarieven. Je kan natuurlijk ook na het werk of na het diner even een balletje slaan. De driving range is open tot 22.00 uur en ook de 9 holes baan naast het clubhuis is open tot 22.00. Om hiervan gebruik te maken heb je geen gvb nodig!

Wat maakt golf zo leuk?

Golf is simpel gezegd een sport met een bal en een golfclub. Een golfbaan bestaat meestal uit 18, maar tenminste uit negen holes. Die golfbaan probeer je in zo weinig mogelijk slagen door te lopen. Iedere baan is anders aangelegd en de holes zijn ook allemaal verschillend en dat is het unieke aspect aan golf. Bij de meeste sporten zijn de maten van het veld nauwkeurig voorgeschreven. In golf is elke hole op de hele wereld anders en dat maakt het zo leuk om op verschillende banen te spelen. Ze zeggen weleens dat je bij golf niet alleen altijd tegen jezelf speelt, maar dat de grootste afstand bij golf die tussen je oren is.

Elke donderdagvond kun je de 9 holes spelen. Voor leden EN voor vrije golfers zonder GVB, inclusief Bolstra-Special (dat is de dagschotel).

De 19e hole!

In het bij de golfclub behorende clubhuis zijn jullie van harte welkom! Een kopje koffie met iets lekkers, een lunch, een hapje met een drankje, een dagschotel of een drie-gangen diner, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Ook als je niet golft trouwens, het restaurant is openbaar toegankelijk en op loopafstand van Wickevoort.De gevarieerde menukaart nodigt uit en buiten de kaart om worden er nog een aantal 'dag- of weekspecials' geserveerd. Op het grote zonovergoten terras vindt u heerlijke lounge sets en groteparasols. Het uitzicht over de golfbaan is magnifiek. Het is dé uitgelezen plek om bij mooi weer na te genieten van een ontspannen golfronde. Het vakantiegevoel is voor Wickevoorters naast de deur.

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Nu in verkoop

Fase 1 Woonveld Bos

Bekijk het aanbod