30 augustus 2022
Geplaatst door TeamWickevoort

BEWONERS SEIN

Woensdag 20 juli had ik een afspraak met Sarah Westerlaken. Vanuit diverse kanten kwam naar mij de vraag of Wickevoort en SEIN niet iets meer voor elkaar konden betekenen. Sarah stond mij al op te wachten buiten bij het gezondheidscentrum. We spraken af om samen over het SEIN terrein te wandelen.  Sarah vertelde over de bewoners van SEIN, de verschillende groepen die allemaal de juiste begeleiding en zorg op maat krijgen. Er zijn verschillende woongroepen, sommige bewoond door jongen mensen, sommige door vrij zelfstandige mensen met zorg op afstand, sommige door mensen die niet alleen epilepsie hebben, maar ook lichamelijk of verstandelijk gehandicapt zijn. Sarah wist me te vertellen dat er bij gezonde mensen een kans van ongeveer 1 op 150 is dat je epilepsie krijgt, maar bij mensen met een verstandelijke beperking is de kans ongeveer 1 op 3… 

WAT VIND JE ZOAL OP HET SEIN TERREIN? 

We kwamen langs de basisschool en middelbare school. Wat mooi dat dit er is, niet alleen voor de bewoners, maar ook voor kinderen buitenaf die leerproblemen hebben. De school heeft veel extra leerattributen in gebruik wat helpt bij leren. Daarna liepen we naar de manege, twee seinbewoners hadden net paardrijles en genoten ervan.  Je kunt altijd de paarden aaien, vertelt Sarah, maar voeren mag niet. Vervolgens lopen we door naar de kinderboerderij waar een vrolijke SEIN bewoner het hek voor ons opent. Met zijn hark in zijn hand en een grote lach op zijn gezicht vertelt hij trots dat hij wel vaker het hek moet openen. We worden meegenomen om de jongste bewoner van SEIN en Wickevoort te zien, een pasgeboren pauwtje die veilig onder de vleugels van zijn moeder zit. Ik vertel dat ik snel terugkom om over de boerderij en de manage te praten. Via de varkens van de stadsboer kwamen we lopend we langs de Rank die nu afgebroken gaat worden. De mooie toren blijft gelukkig staan. We vervolgen onze weg naar de kleine supermarkt en de kadowinkel EigenwijZ en Sarah vertelt hoe belangrijk het is dat de bewoners iets te doen hebben wat ze leuk vinden en waarmee ze echt iets kunnen toevoegen. We hebben het erover hoe mooi het zou zijn als de bewoners bijvoorbeeld knoopjes en kleine verstelwerkzaamheden voor de Wickevoorters kunnen doen, of oud papier ophalen of in de tuin kunnen helpen. Maar eerst moeten we met zijn allen zorgen dat we gezamenlijk leuke dingen doen en de inwoners van Wickevoort de bewoners van SEIN beter leren kennen en vooral de kinderen kunnen zien dat de buren niet vreemd zijn, maar juist heel lief en spontaan. De vrijwilligers van de kinderboerderij, de kleine supermarkt, de kadowinkel verwelkomen hun buren van Wickevoort heel graag. Respecteer wel de regels die voor de bewoners van SEIN zo belangrijk en nodig zijn. Honden aan de lijn, poep opruimen en je afval in de bakken doen.   

AGENDA SEIN 

Van 8 september tot en met 11 september organiseert SEIN een zomerfeest voor de bewoners. Komen jullie gezellig naar de rommelmarkt op zaterdag 10 september tussen 13 en 17 uur? 

Op 22 september van 19.00-20.30 uur organiseert SEIN weer een kennismakingsbijeenkomst met rondleiding. Ook hierbij zijn jullie van harte welkom! 

 

 

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Nu in verkoop

Fase 1 Woonveld Bos

Bekijk het aanbod