22 september 2022
Geplaatst door TeamWickevoort

TAFELARSENAAL.

In Cruquius zit het bedrijf Tafelarsenaal. Tafelarsenaal is een initiatief van Willem Overzee. Willem is meubelmaker in hart en nieren en komt uit Heemstede. Het vak heeft hij geleerd van zijn oom, in het familiebedrijf. Daar heeft hij jaren gewerkt en veel ervaring opgedaan met onder andere restauratiewerk.

Maar een eigen bedrijf - je hebt ondernemersbloed of niet - was altijd zijn droom. Toen in 1990 de kans voorbij kwam voor zichzelf te beginnen, dacht hij: dat ga ik doen. Het was de tijd van volop aandacht voor ‘grenen’ en er mag best gezegd worden dat Willem in Nederland de ‘vader’ van de grenen meubels is geworden. Maar ja, zo gaat dat met een hype, trends veranderen. Dus ook in houtsoorten: grenen was uit, eiken raakte in. Zo ontwikkelde het bedrijf zich verder. Op het ogenblik draait het om robuust, eerlijk en vooral om duurzaam. En daarop zetten zij volop in. Natuurlijk kan Willem alle soorten meubels maken, maar zijn voorkeur gaat uit naar tafels.
Zij maken de mooiste meubels, van tafels en lampen tot stoelen. Verder zijn ze zijn bezig om ook de bomen die gekapt moeten worden voor de bouw van Wickevoort hier tot meubel te verwerken. Sowieso is een tafel van hout leuk om te hebben, maar eentje van de bomen uit eigen buurt is nog leuker.

Op de website www.tafelarsenaal.nl zijn alle modellen te bekijken, maar je kan ook langs komen bij het inspiration-point.

Inspiration-point : Bennebroekerdijk 205 C Cruquius 023-7370451

Zo. en Ma gesloten Dinsdag: 13:00 - 18:00 andere dagen van 10.00-18.00 uur open.

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Bezoek de bouw

30 september ben je van harte welkom op de bouwplaats.
Een unieke gelegenheid om de plek te ervaren en al je vragen te stellen.

Van 10:30 tot 12:30 staat de koffie klaar. Zien we je dan?

Ja, ik ben erbij