31 december 2022
Geplaatst door TeamWickevoort

Graag stellen wij aan u voor:  Cartoon Nuangtanom, geboren in 1981 in Bangkok. Tot haar 11de  in Thailand gewoond; deels in het achterland, maar ook in Bangkok. Toen haar moeder naar Nederland verhuisde is ze er achteraan gereisd. Vanaf groep 7 heeft Cartoon hier op school gezeten, waardoor ze binnen enkele maanden Nederlands leerde. Na mijn toeristenopleiding ben ik in de zeevrachtexpeditie terecht gekomen. Daar ben ik nu nog steeds werkzaam als Director Freightforwarding.

Hoe ben je op het idee gekomen om maaltijden te maken en verkopen op Wickevoort? 

 In mijn vrije tijd ben ik altijd bezig met koken en nieuwe recepten ontdekken. Het Thais koken heb ik van mijn moeder geleerd, maar ik heb ook zelf veel aangeleerd. Als ik thuis kom van een drukke dag op de zaak in de lucht- en zeevrachtexpeditie ga ik graag de keuken in om allerlei lekkere maaltijden te maken. Ons gezin geniet daar enorm van. Vaak had ik veel meer gekookt dan wij thuis op kunnen eten, dus er werd regelmatig gedeeld met buren, familie en bekenden. Dat is heel leuk, want delen zit in het dna van Wickevoort.

Mijn man is ook altijd erg enthousiast over Italiaanse maaltijden die ik op tafel zet. Vaak Italiaans met toch een vleugje Thais, waardoor ook onze Italiaanse vrienden heel erg enthousiast waren en vroegen hoe ik het bereid had (beetje fusion). 

Door de AOP app zag ik dat mensen weleens iets aanboden. Waarom zal ik niet af en toe eten tegen een scherpe prijs aanbieden, dacht ik toen. Gewoon leuk om te doen en zeker niet om rijk van te worden, want dan kan ik beter zeevrachtzendingen blijven afhandelen.

 

Van wie heb je leren koken? Wat is je geheime of meest favoriete ingredient??

Het meeste heb ik geleerd van mijn moeder. Zij kan ook echt fantastisch koken. Zij maakt meer Thaise toetjes en soepen, terwijl ik meer van de maaltijden ben. Geheime ingrediënten kan ik natuurlijk niet prijsgeven, maar zoals in elke keuken is zout / peper belangrijk, maar ook  vissaus is belangrijk en hele verse (Thaise) groenten, kruiden en oestersaus wordt ook vaak heerlijk gevonden. Het belangrijkste ingrediënt is eigenlijk de liefde die ik in elke maaltijd stop.

 

Hoe vaak kook je maaltijden? Is dat gewoon wanneer je zin hebt  of met vaste regelmaat?

Ik denk dat ik met koken geen volledig salaris zal kunnen verdienen en dat ook ambieer ik ook eigenlijk niet. Dus blijft het hobby-matig en ik plaats alleen mijn maaltijden in de app als ik zin heb. Vaak vraagt iemand of ik iets kan maken en dan zet ik het online, zodat ik het ook aan anderen kan aanbieden. Als mensen vragen of ik een maaltijd kan maken, ben ik meestal niet te beroerd om dat te doen. Wanneer ik thuis ben is het altijd mogelijk eigenlijk, maar ik promoot het niet altijd. Het moet wel leuk blijven.

 

Heb je nog voornemens voor 2023?

Voornemens voor 2023 zijn vooral genieten van het leven. We zijn met de zaak (zee- en luchtvracht) ook volop in ontwikkeling, dus daar heb ik veel energie voor nodig. Mijn werk is tenslotte datgene wat brood op de plank brengt.

Enfin, koken is hobby wat ik met veel liefde doe en ik zal het zeker altijd blijven doen. Het zal waarschijnlijk nooit mijn core-business worden.

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Nu in verkoop

Fase 1 Woonveld Bos

Bekijk het aanbod