20 februari 2023
Geplaatst door TeamWickevoort

In drie blogs beschrijven wij de 10 gouden regels van Wickevoort

Een landgoed voor iedereen

Wickevoort is een landgoed voor iedereen. Bewoners van Wickevoort en cliënten van SEIN wonen harmonieus samen op het landgoed. Zij kunnen elkaar op diverse plekken ontmoeten. De mix van woningtypen en prijscategorieën maakt Wickevoort bereikbaar voor jong en oud en voor alle inkomensklassen. Er worden koop- en huurwoningen aangeboden voor zowel de sociale- als de vrije sector. Ook komt er een mix van woningtypen; van appartementen, eengezinswoningen, twee-onder-eenkapwoningen tot en met levensloopbestendige woningen.

Gezond en veilig leven

Gezonde buitenactiviteiten zoals fietsen, wandelen, golfen en recreëren worden gestimuleerd. Een aparte langzaamverkeersroute verbindt LandgoedWickevoort met de voorzieningen van Haarlem, Haarlemmermeer en Heemstede. Dit vormt een snelle en veilige verbinding voor fietsers en wandelaars. Daarnaast blijft bestaand groen zoals de bosgordel behouden. Het profiel van de wegen en de inrichting van de openbare ruimte dwingt automobilisten snelheid te verminderen. De woonvelden worden autoluw en doorgaande verkeersroutes worden zoveel mogelijk voorkomen. Ook de deelauto’s en pakjes Hub zorgen voor minder verkeer in de wijk. Dit biedt spelende kinderen en cliënten van SEIN een veilige speel- en leefomgeving.

Deelmobiliteit stimuleren

Landgoed Wickevoort biedt een modern en groen mobiliteitsconcept. Door het aanbieden van een mobiliteitshub wordt elektrische deelmobiliteit gestimuleerd.De strategische plekken van de hub’s maakt deelmobiliteit een laagdrempelig alternatief waardoor bewoners worden verleid hun auto weg te doen en/of geen tweede auto te nemen. De aanwezigheid van elektrische auto’s en elektrische (bak)fietsen draagt bij aan een schoner milieu.

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Nu in verkoop

Fase 1 Woonveld Bos

Bekijk het aanbod