31 maart 2023
Geplaatst door TeamWickevoort

Patrick en Celia hebben een appartement gekocht in de Orangerie op Wickevoort. Hun eigen huis is al verkocht, dus zijn ze met de camper op reis gegaan..

Even voorstellen!

Cilia, geboren in Haarlem en opgegroeid in Kudelstaart, en Patrick, geboren en getogen in Parijs, maar inmiddels al 46 jaar woonachtig in Nederland. We hebben elkaar in 1975 ontmoet in een kibboets in Israël. Sinds die tijd hebben we op meerdere plekken gewoond, tot we ons in 1986 definitief vestigde op de Javalaan te Heemstede.

Hoe kwamen jullie bij Wickevoort terecht?

Na dertig heerlijke jaren begonnen we een tijd geleden het knagende gevoel te krijgen dat ons huis te groot was geworden. Onze zoon woonde al jaren op zichzelf en wij zaten met onze twee katten in een huis met een overschot aan ruimte. Het werd tijd voor iets nieuws en het huis was toe aan een nieuw gezin. Maar daarmee kwam een nieuw dilemma: waar gaan we dan heen? Een kleiner huis, een appartement, bestaand, nieuw, stad, of misschien wel het platteland?

Jaren geleden heb ik bij Sein gewerkt als activiteitenbegeleidster en ik was toen al erg gecharmeerd van de mooie omgeving. En daar was dan ineens project Wickevoort! Zoveel natuur, en toch zo dicht bij Haarlem en ons huidige sociale leven. Na meerdere informatiedagen en gesprekken met onze direct omgeving, was de knoop toch snel doorgehakt en besloten we ons in te schrijven. Vanuit het zonnige Mallorca hebben we onze inschrijving gemotiveerd en vanaf dat moment was het afwachten..

Wat doen jullie nu?

Nu zijn we bijna 1,5 jaar verder, staan de eerste palen van de Orangerie in de grond, en kunnen we reikhalzend uitkijken naar het moment waarop onze mooie nieuwe woning wordt opgeleverd. Ons oude huis aan de Javalaan is inmiddels verkocht en we rijden momenteel door het zuiden van Spanje en Portugal met ons campertje. De winter in Nederland is immers maar koud en nat wanneer je geen vaste woonplaats meer hebt, echter wanneer de zon ook daar weer begint te schijnen zullen we weer naar het noorden trekken.

Om de tijd tussen nu en de oplevering te kunnen ‘overleven’, zijn we aan het kijken of we op verschillende plaatsen in Nederland op huizen kunnen passen. Zo verblijven we in juli en augustus in Friesland, waarbij we naast het huis ook op de kat en hond passen. Eigenaren blij, wij blij en huisdieren blij. Dat zien we wel zitten. Daarna wellicht een aantal maanden in Drenthe, om vervolgens weer te overwinteren in het zuiden. Misschien gaan we daar dan ook op een huis passen of rijden we weer rond in ons campertje. Wanneer we dan in mei weer naar NL komen is het bijna zomer 2024. Hopelijk weten we dan meer over de oplevering van de Orangerie en kunnen we ons met hopelijk veel energie verheugen op onze tijd in Wickevoort.

Waar zijn jullie op dit moment?

Momenteel zitten we bij Altea, tussen Denia en Alicante. We staan op een kleine camperplaats met max. vier campertjes, zes personen. Hier staan we al ruim twee weken en blijven ook nog wel even. Het is hier rustig, gezellig en naar zee goed te fietsen. Er gaat een trammetje naar Alicante en Denia, prachtige tocht en schitterend weer.

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Nu in verkoop

Fase 1 Woonveld Bos

Bekijk het aanbod