13 mei 2023
Geplaatst door TeamWickevoort

Even voorstellen: Jurgen Nobel

Wie is Jurgen Nobel?..

Mijn naam is Jurgen Nobel, ik ben wethouder in de gemeente Haarlemmermeer. Ik ben 34 jaar en woon samen met vriendin en zoontje in het  stadscentrum van Hoofddorp. Hobby’s, als er nog wat tijd over is naast de politiek, sport ik graag. Ik boks regelmatig in het weekend, en ga met mijn zoontje leuk naar de kinderboederij of zwemmen of met vrienden gezellig even iets drinken.

Hoelang bent u al betrokken bij de woningbouw in de Haarlemmermeer?

Dit is mijn tweede termijn als wethouder. Dus 5 jaar verantwoordelijk voor woningbouw, en deze periode ook voor ruimtelijke ordening. Wat Haarlemmermeer bijzonder maakt is dat je het huisje aan de dijk hebt aan de ene kant en aan de andere kant een grootschalige ontwikkeling hebt zoals Hyde Park.

Bij Wickevoort bijvoorbeeld is het heel erg groen, maar bij het station Hoofddorp is het weer heel stedelijk. Meestal is het of dorps of stedelijk. En Haarlemmermeer heeft het allebei. Dat maakt de Haarlemmermeer heel bijzonder. En dan hebben we het er nog niet eens over dat we naast een internationale luchthaven liggen.

Wat is de invloed van Schiphol op de woningbouw?

Heel simpel gezegd: daar waar vliegtuigen vliegen kan niet gebouwd worden. Dat is best wel beperkend en tegelijkertijd ook heel duidelijk. Een heel groot deel sowieso al van onze gemeente is vliegveld.

We, dat is in dit geval het rijk, hebben met elkaar regels opgesteld waar wel en niet gebouwd kan worden. Het is wel altijd zoeken naar de grens van leefbaarheid. Zeker in de kleine dorpen kan als je niet bouwt de leefbaarheid onder druk komen te staan. Leefbaarheid is niet alleen het geluid van een overvliegend vliegtuig, maar dus ook of de bakker zijn deuren kan openhouden of de sportclubs voldoende leden hebben. Het is zeker meer dan alleen een vliegtuig wat overvliegt.

Wat maakt Wickevoort voor u als wethouder zo bijzonder of uniek?

Wat ik leuk vind aan Wickevoort is dat het tussen Haarlem en Haarlemmermeer ingeklemd zit, ook aan de Ringvaart. Een heel groen gebied. En dat het oude Sein ook nog steeds in het gebied blijft. Zo mooi dat de nieuwe en oude bewoners daar samen een plek vinden. Vind ik toch wel bijzonder. Ik ken weinig woonwijken waar een centrum a la SEIN is en ook een hele nieuwe ontwikkeling komt. 

 

Hoe ziet u de Haarlemmermeer in de toekomst en wat zijn de plannen om u de woningnood op te lossen?

We willen de tot 2040 zon 20.000 woningen bouwen. Waarvan een heel groot deel in Hoofddorp nabij het station en in de westflanken van de Haarlemmermeer. Lisserbroek en Cruquius en Nieuw Vennep hoort er ook bij. Maar er zijn ook andere  bescheidenere plannen die aan deze totale ontwikkeling bijdragen. En Wickevoort is daarbij ook een hele mooie ontwikkeling die daaraan bijdraagt.

 

Waarom zou u zelf wel op Wickevoort willen wonen?

Ik zei het al eerder. Aan de ene kant zit je heel dicht bij een gezellige stad als Haarlem en aan de andere kant woon je midden in het groen en toch zit je centraal in de randstad. Dat lijken mij hele aantrekkelijke uitgangspunten om ergens te willen wonen.

 

 

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Nu in verkoop

Fase 1 Woonveld Bos

Bekijk het aanbod