9 augustus 2023
Geplaatst door TeamWickevoort

Wickevoort ligt in de Cruquius. Dat is een dorp  in de gemeente Haarlemmermeer. Het inwonersaantal op 1 januari 2021 was 1.040. Maar met de komst van Wickevoort zal dat aantal ruim verdubbelen.

Het dorp ligt tegenover Heemstede aan de Ringvaart. Dichtbij Cruquius ligt Vijfhuizen, Zwaanshoek en Hoofddorp.

Vlak bij de brug over de Ringvaart ligt het voormalige stoomgemaal De Cruquius, waarnaar het dorp is vernoemd. Het gemaal is op zijn beurt weer vernoemd naar een van de initiatiefnemers van de drooglegging van de Haarlemmermeer, Nicolaus Cruquius. Het gemaal is nu een poldermuseum. Ernaast bevindt zich een theehuis en er tegenover sluit de rivier het Spaarne aan op de Ringvaart.

Bij het dorp Cruquius zijn een meubelboulevard, het winkelcomplex Cruquius Plaza, het gemaal, paswerk, de golfbaan, de imkers en SEIN gevestigd. Vlakbij Wickevoort ligt Vijfhuizen. Van 2 tot en met 9 september is hier de feestweek van Vijfhuizen. Het programma kunt u vinden op www.feestweekvijfhuizen.nl.

 

 

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Nu in verkoop

Fase 1 Woonveld Bos

Bekijk het aanbod