16 september 2023
Geplaatst door TeamWickevoort

Donderdag 14 september jl maakte ik een rondje over Wickevoort met Danielle en Sanne. Zij zijn de twee dames die bij SEIN alles coordineren voor de dagbesteding. Als er voor Wickevoort bijvoorbeeld flyers moeten worden verspreid, dan nemen wij contact op met Danielle en Sanne en zij weten precies voor welke bewoners van SEIN dit een goede activiteit is. Voor de Wickevoorters een mooie kans om kennis te maken met de buren en andersom. Het is fijn en nuttig om een goede dagbesteding te hebben voor onze bewoners zo vertellen ze. Daarnaast is het fijn om een activiteit buiten te hebben. Iedere twee weken prikken de bewoners van SEIN het Wickevoort terrein schoon en wekelijks halen ze oud en papier en glas op in een deel van Wickevoort. Samen met Danielle en Sanne kijken we of dit in de toekomst mogelijk is met verschillende teams voor heel Wickevoort. Verder bespreken we of groenonderhoud en hulp aan de stadsboeren binnen de mogelijkheden en kansen ligt.

Danielle en Sanne vertellen:

Bij SEIN begrijpen we dat dagbesteding een belangrijk onderdeel is vanhet leven bij ons. Niet alleen krijgt men hierdoor structuur, bezigheid en afwisseling, maar ook plezier en voldoening. Daarom bieden wij een breed scala aan leerzame en plezierige activiteiten aan, die passen bij de bwoners hun  mogelijkheden, wensen en behoeften. Onze dagbesteding is toegankelijk voor iedereen die bij ons woont, ongeacht leeftijd. Je wordt altijd begeleid door een vast team van mensen, wat het gezellig en vertrouwd maakt. Samen kiezen we een activiteit die bij je past en waar de bewoners zich goed bij voelen.

Binnen onze dagbesteding hebben verschillende groepen hun eigen karakter. Sommige groepen ademen een huiselijke gezelligheid, terwijl andere groepen een levendige werksfeer uitstralen. Bij ons is er voor ieder wat wils, van ontspannende en sensorische ervaringen, zoals snoezelen en sensomotorisch spel, tot actieve deelname aan activiteiten op onze boerderij of in de houtzagerij. Naast de dagbesteding is er ook een afdeling Beweging en een afdeling Recreatie.

Onderwijs

Op locatie De Cruquiushoeve is er een school voor speciaal onderwijs (de Waterlelie). Dit is van grote meerwaarde voor de kinderen die bij ons wonen. In samenwerking met de school is er een Onderwijs Zorg Arrangement (OZA). Deze groep is speciaal bedoeld voor kinderen en jongeren die leerbaar zijn, maar daarnaast meer begeleiding of zorg nodig hebben, waarin de school niet kan voorzien.

Na een rondje Wicekvoort nemen we afscheid met het plan volgende keer samen een rondje over het SEIN terrein te lopen. En ik neem een foto van ze bij het bouwterrein waar de toekomstige dagbesteding komt.

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Bezoek de bouw

30 september ben je van harte welkom op de bouwplaats.
Een unieke gelegenheid om de plek te ervaren en al je vragen te stellen.

Van 10:30 tot 12:30 staat de koffie klaar. Zien we je dan?

Ja, ik ben erbij