28 september 2023
Geplaatst door TeamWickevoort

Jullie hebben hem vast al zien staan. De eerste volledig elektrische zware funderingsmachine is namelijk op Wicekvoort in gebruik. Samen met Woltman Piling & Drilling Rigs hebben ze deze elektrische funderingsmachine in ruim een jaar  tijd ontwikkeld en gebouwd. En deze isningezet als eerste op Wickevoort. Met deze funderingsmachine bespaart BAM zo’n 500 liter diesel per dag. En op jaarbasis zo’n 220.000 kilogram CO₂. Dat is niet niks.

Nieuwe stap naar duurzame toekomst

De investering in het verder elektrificeren van bouwmachines past binnen de BAM-strategie ‘Building a sustainable tomorrow’ waarin duurzaamheid, digitalisering en industrialisatie centraal staan. Ze willen toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid en hebben ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen verbonden aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties rondom zes kernthema’s: 1) Decarbonisatie, 2) Circulariteit, 3) Klimaatadaptatie, 4) Biodiversiteit, 5) Gezondheid, Veiligheid en Inclusiviteit en 6) Social value. 

Eerste elektrische zware funderingsmachine in Nederland

Deze  nieuwe machine heeft een gewicht van 105 ton. Opgebouwd is deze boorkraan zo’n 36 meter hoog, tien meter lang en vijf meter breed. Het is de eerste volledige zware funderingsmachine met elektrische aandrijving in Nederland. Deze Woltman 90DR-e boort tot bijna 33 meter lange palen in de grond. En kan door haar multi-inzetbaarheid ook palen heien en damwanden intrillen. Op een ingebouwd accupakket kan de kraan manoeuvreren. Een groot batterijpakket achterop drijft de boormachine aan. Met 1,2 megawattuur aan batterijcapaciteit draait hij volledig elektrisch. De 90DR-e laadt in één nacht bij voor een gemiddelde werkdag. Zo schiet het lekker op met de bouw van de orangerie en het Zuiderpoortgebouw.

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Nu in verkoop

Fase 1 Woonveld Bos

Bekijk het aanbod