Landgoed Wickevoort is een historische plek in Cruquius, naast Heemstede op fietsafstand van het bruisende Haarlem. Op het landgoed  komen verschillende woonvelden, elk met een eigen identiteit. Samen tonen deze woongebieden de veelzijdigheid van Wickevoort en de verbondenheid met de natuur.

Wonen in Water

Wonen aan het water, dat brengt veel geneugten met zich mee. In het voorjaar zie je de jonge eendjes voorbij zwemmen, op warme zomerdagen vind je heerlijk verkoeling aan de waterrand. In de winter kun je er met een beetje geluk lekker schaatsen. In het woonveld Water komen 44 woningen, bestaande uit vrijstaande, halfvrijstaande watervilla’s en herenhuizen met een oppervlakte van circa 141 tot 208 m². De woningen zijn voor verschillende doelgroepen geschikt. Dit is de perfecte keuze voor zowel jonge als oudere gezinnen, als voor mensen die duurzaam en tussen volgroeid groen willen wonen met de gemakken van eigen duurzame voorzieningen , in een landelijke en groene omgeving.

Buitengewoon wonen op Landgoed Wickevoort

Alle huizen in Water worden zeer energiezuinig, mede dankzij uitstekende isolatie, vloerverwarming, zonnepanelen op het dak en een warmtepomp. Over duurzaamheid gesproken: onlangs is de beheervereniging Landgoed Wickevoort opgericht met een eigen community, een parkbeheerder, elektrische deelauto’s, deelgereedschap en twee centrale punten waar je je postpakketten kunt ophalen of brengen voor retourzendingen. Verder zijn er talrijke andere voorzieningen op het landgoed, zoals Hoeve Wickevoort, een kinderboerderij, een manege, kleinschalige horeca, mooie wandel- en fietsroutes en een buurtwinkeltje. In dit winkeltje verkopen de Wickevoorter Stadsboeren hun eigen, op het landgoed verbouwde, biologische producten.

Meer informatie over het project

Op dit moment zijn alle woningen verkocht. Kijk voor de laatste stand van zaken op de pagina Aanbod. In de online brochure vind je alle verkoopdocumentatie zoals de verkooptekeningen, technische omschrijving en koperskeuzelijst e.d.

Kom kijken!

Heb je vragen?

Wij staan je graag elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 persoonlijk te woord in ons informatiecentrum.

Kijk voor meer informatie:
Wickevoort Informatiecentrum - Wickevoort

Nu in verkoop

Fase 1 Woonveld Bos

Bekijk het aanbod