• Blog
  • 29 april 2024
  • Geplaatst door TeamWickevoort

Feestelijke opening Wickevoort sportfaciliteit

Feestelijke opening

Vorige week is de Wickevoort sportfaciliteit langs de Spieringweg officieel geopend door tophockeyer Floris Jan Bovelander. In zijn speech sprak hij over hoe sporten verbindt en waarom sporten ook goed is voor de gezondheid. Landgoed Wickevoort is volop in ontwikkeling, er komen steeds meer Wickevoorters op deze bijzondere plek wonen, dus er ontstond een toenemende behoefte aan voorzieningen die bijdragen aan ontmoeting en gezondheid.

De sportcommissie en de naam

Er is een heuse Wickevoort sportcommissie die bestaat uit enthousiaste bewoners. Deze commissie is officieel voorgesteld tijdens de opening. De bewoners hebben samen in de app namen bedacht en hierop is massaal gestemd. Uit de stemming is een winnende naam gekomen: De naam Wickefit. Dylhan Groenendijk van AM heeft deze naam tijdens de opening bekend gemaakt. Komend halfjaar bekijken we hoe deze voorziening aanslaat. De sportcommissie zal lessen ontwikkelen en deze in de Wickevoort app delen.

Hoe is het zo gekomen?

Wickefit is een initiatief naar aanleiding van een interne Social Impact prijsvraag van AM Gebiedsontwikkeling, goed om dit initiatief gerealiseerd te zien worden. Bij de opening zagen we het plezier bij de volwassenen en kinderen. De laatste aanpassingen worden gedaan en de sportlessen worden nu ontwikkeld. We maken er een sportieve zomer van op Landgoed Wickevoort.

Deel
Gekopieerd!