Duurzaam wonen

Energieneutraal

De woningen zijn energieneutraal. Dat betekent dat de woningen een energieprestatie (EPC) van 0 hebben. De woning wekt dan met zonnepanelen genoeg energie op voor het gebouwgebonden energiegebruik, zoals verwarming, ventilatie en verlichting. Een energieneutrale woning bij AM is standaard gasloos, met de zonnepanelen wek je je eigen stroom op wat lagere energielasten oplevert én je krijgt tot €20.000 extra hypotheekruimte doordat je lagere maandlasten hebt. Hiermee draag je bij aan een beter klimaat en milieu en heeft u lagere energielasten.

Duurzaam gaat verder dan energie

Duurzaamheid gaat verder dan energie. Er zijn meerdere duurzame voordelen op verschillende niveaus. Denk daarbij aan gezondheid en comfort of toekomstwaarde. We hebben alle voordelen per niveau voor je op een rij gezet.

Gezondheid en Comfort

De combinatie van duurzame materialen, een goede ventilatie en comfortabel verwarmingssysteem maken dat de woningen een positieve impact hebben op de gezondheid van de bewoners.

Verwarmingssysteem

De woningen zijn voorzien van een luchtwarmtepomp die de woningen voorziet van verwarming door middel van vloerverwarming en warmtapwater door middel van een elektrische boiler. Dit systeem zorgt ervoor dat de woningen energiezuinig zijn en een verhoogd wooncomfort hebben.

Isolatie

De schil van het gebouw is geïsoleerd met HR++ beglazing en hoogwaardige vloer-, wand-, en dakisolatie. Dat bespaart stookkosten en maakt de woningen tochtvrij.

Ventilatie

De woningen zijn voorzien van ventilatieroosters die altijd voor frisse lucht zorgen in de woning. Dat maakt de woning aangenaam en gezond.

Groen en water

In de openbare ruimte komt veel groen terug. Daarnaast zijn er diverse vogel- en vleermuiskasten voorzien. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit en maakt de wijk ook aantrekkelijker om te wonen.

Toekomstwaarde

Uw woning is helemaal klaar voor de toekomst. Zo is de woning voor de komende jaren onderhoudsarm ontwikkeld en is er gebruik gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Uw woning voldoet aan de allerlaatste eisen met betrekking tot duurzaamheid en je hoeft uw woning dus niet aan te passen met nieuwe dure gasvrije installaties.

Zonnepanelen

De woningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen. Zo wek je zelf groene energie op, dat is betaalbaar en goed voor het klimaat. Op alle woningen is het mogelijk extra zonnepanelen te plaatsen.

Verwarmingssysteem

De woningen zijn aangesloten op een warmtenet die duurzame warmte levert aan de woningen.

Materialen

Voor het houtwerk wordt zoveel als mogelijk FCS of PEFC gecertificeerd hout toegepast. Dat betekent dat het een duurzame bron heeft. Indien er een groenverklaring wordt afgegeven krijg je extra rentekorting van de hypotheek verstrekker.

Ook de bouwplaats wordt het energieverbruik zoveel mogelijk beperkt door toepassing van ledverlichting waar mogelijk, schemerschakelaars en een slimme logistiek waardoor er minder vrachtverkeer nodig is op de bouwplaats en in de omgeving. De overige energie die gebruikt wordt is allemaal groene stroom. Door een goed afvalmanagement wordt het merendeel van al het afval op de bouwplaats gerecycled.

Energie en betaalbaarheid

Bij een nieuwbouw woning met energiebesparende voorzieningen heb je naast het feit dat de energielasten lager zijn ook recht op extra hypotheekruimte. Dit betekent extra financieel voordeel.

Energieneutraal

De woningen zijn energieneutraal. Met een energieprestatie (EPC) van 0 is het gebouw gebonden energiegebruik nihil. Hierdoor is de woning betaalbaar in gebruik met als gevolg €20.000 extra hypotheekruimte.