Woonveld Bos

Woonveld Bos

Woonveld Bos is een schitterend ingericht bosachtig gebied met een kleinschalig karakter. Eén van de mooiste verborgen plekken op het landgoed. Het gehele woonveld, inclusief de eigen kavel is bij oplevering, naast de al reeds aanwezige unieke oude bomen, compleet met heel veel groen ingericht en voorzien van, onder andere, veel nieuwe bomen, struiken, bosschages, bloeiende beplanting en gras.

Meer lezen
Woonveld Tussen de hagen

Woonveld Tussen de hagen

Tussen de hagen kent een speelse opzet. Met verspringingen en groene en onverwachte doorkijkjes. Hier komen vrijstaande en half vrijstaande landhuizen, herenhuizen en koetshuizen. Met uitzicht op een groene hagenlaan of onverwachte doorkijkjes naar de omgeving. De tuinen van de woningen in Tussen de hagen zijn bijna allemaal rondom voorzien van hagen.

Meer lezen
Woonveld Water

Woonveld Water

Wonen aan het water, dat brengt veel geneugten met zich mee. In het voorjaar zie je de jonge eendjes voorbij zwemmen, op warme zomerdagen vind je heerlijk verkoeling aan de waterrand. In de winter kun je er met een beetje geluk lekker schaatsen.

Meer lezen
Woonveld Boomgaard

Woonveld Boomgaard

Het lommerrijke woonveld Boomgaard in Landgoed Wickevoort, is gesitueerd tussen het Zuidelijk Poortgebouw en de Orangerie, langs een mooie boomrijke laan. De schitterende bungalows hebben een tijdloze uitstraling en liggen verscholen tussen bloeiende, vruchtdragende bomen. Bij elke bungalow worden, naast bomen, ook bosschages aangebracht om privacy te creëren. Tezamen vormen de tuinen van de bungalows de Boomgaard van Wickevoort.

Meer lezen
Woonveld Orangerie

Woonveld Orangerie

Een Orangerie is van oorsprong een gebouw met een hoop glas en een grote open ruimte waarin 's winters planten staan die in de zomer buiten worden gezet. Dit concept is vertaald in de Orangerie van Wickevoort. Het gebouw oogt luchtig en open. De appartementen in Orangerie zijn zeer ruim en licht.

Meer lezen
Woonveld Hagen Fase 1

Woonveld Hagen Fase 1

Hagen in fase 1 kent een speelse opzet. Met verspringingen en groene en onverwachte doorkijkjes. Hier staan half vrijstaande landhuizen of herenhuizen in kleine rijen. Met uitzicht op een groene laan, de bosrand of de ringvaart. De woningen in Hagen zijn rondom voorzien van volwassen groen en hagen. Het landschap loopt door in de tuinen en parkeren kan uit het zicht in parkeerhofjes of op eigen erf, omzoomd met hagen. Zo behoudt Hagen een groene en natuurlijke uitstraling en kun je er heerlijk wonen.

Meer lezen
Woonveld Erven

Woonveld Erven

Ervaar de gezellige sfeer van een brink. De huurwoningen op de Erven, liggen namelijk rondom een centrale binnenplaats, waarbij de voordeur en privétuin gericht zijn op het erf. Ken je de hofjes van vroeger? Hier woon je in een moderne variant daarvan. Vanuit je woonkamer en keuken heb je uitzicht op de binnenplaats. De tuinen kennen geen duidelijke erfafscheiding. Ze lopen aan de buitenkant in elkaar over en gaan op in het groen van de omgeving. Vanaf je veranda of terras heb je hierdoor zicht op het prachtige landschap van Wickevoort.

Meer lezen
Woonveld Zuidelijk Poortgebouw

Woonveld Zuidelijk Poortgebouw

In het Zuidelijk Poortgebouw komen koopappartementen. Het gebouw ligt aan de zuidelijke kant van de ingang in het noordelijke deel van het landgoed behorend tot Fase 1. Het is een statig gebouw met woningen die ruim en licht zijn en een prachtig uitzicht hebben over het omliggende landschap, de weelderige binnentuin en het water van Landgoed Wickevoort.

Meer lezen
Woonveld Poortgebouw 1 (sociale huur)

Woonveld Poortgebouw 1 (sociale huur)

De Poortgebouwen zijn drie markante herkenningspunten of Iconen op Landgoed Wickevoort. Bij het zien van de Poortgebouwen voel je je direct thuis. Ze bieden toegang naar een bijzonder gebied, Landgoed Wickevoort. Elk Poortgebouw heeft een eigen gezicht en zijn eigen type woning.

Meer lezen
Woonveld Special

Woonveld Special

Aan de kop van woonveld Boomgaard, tegenover de Poortgebouwen van het landgoed, staat een heel bijzonder appartementengebouw. Zeer duurzaam en in een groene omgeving. Dit gebouw bestaat uit acht kleine huurwoningen zonder lift en geheel uit hout opgetrokken. De appartementen zijn als loft ingedeeld, zijnde één ruimte met een (aparte) volledig ingerichte badkamer, technische ruimte en keukenblok.

Meer lezen
Woonveld aan de bosrand

Woonveld aan de bosrand

Wonen in het bos, tussen de bomen en in verbinding met de natuur. Dat zijn de kernwaarden van de woningen die hier gerealiseerd worden. De beeldbepalende historische bosgordel van Landgoed Wickevoort is op deze locatie uitgegroeid tot een bos met monumentale prachtige bomen. Deze bomen zijn erfgoed en vormen de basis van de kwaliteit van het gebied. De ontwikkeling van dit woonveld is in volle gang. Er is nog geen duidelijkheid wat er precies komt qua type woning. Maar wat er ook komt, bungalows, levensloopbestendige woningen, half vrijstaande woningen of rijwoningen Alles is in harmonie met de natuur. Hier woon je letterlijk tussen en onder de bomen.

Meer lezen
Woonveld De Tuinen (koop)

Woonveld De Tuinen (koop)

Woonveld De Tuinen krijgt een kleinschalig karakter. De woningen worden omzoomd door ruime tuinen voorzien van kleine hagen of lage gemetselde tuinmuurtjes, die ook de eigen moestuin bij elke woning ommuren. De eigen verbouwde groenten kunnen aangevuld worden met de biologische producten uit het winkeltje van de nabij gelegen Hoeve Wickevoort. Voor kinderen is het een waar paradijs; de kinderboerderij, de manage, het Cruquiusmuseum en de bosgordel liggen allemaal in de buurt.

Meer lezen
Woonveld Lanen

Woonveld Lanen

In woonveld Lanen komen bijzondere half vrijstaande villa’s en Laanwoningen in een rij met veranda’s aan de monumentale Lindelaan, een mooi parkachtig grasland of aan een hof. Hier kijk je uit op een bloemrijk veld, mooie hagen of een mooie bomenrij. Op de veranda is het heerlijk vertoeven in de avond- of ochtendzon. Ook vanuit je woonkamer heb je een heerlijk uitzicht op het groen van Wickevoort. In Lanen kunnen de kinderen fijn met elkaar veilig spelen en kan je je buren ontmoeten bij bijvoorbeeld een buurt barbecue. Of geniet je fijn van je privétuin.

Meer lezen
Woonveld Boomtoren (huur)

Woonveld Boomtoren (huur)

De boomtoren is wel heel bijzonder. Een gebouw als een groene boom. Dit is het hoogste punt op het landgoed met een schitterend uitzicht. Deze landmark van Wickevoort ligt aan de zuid-oostelijke zijde van het landgoed.

Meer lezen
Woonveld Hoofdgebouw (huur)

Woonveld Hoofdgebouw (huur)

Het Hoofdgebouw is als de Herenboerderij waar vroeger de familie Van Wickevoort Crommelin woonde. Statig en monumentaal. De (sociale) huurappartementen zijn ruim, modern en van alle gemakken voorzien.

Meer lezen