• Blog
  • 29 mei 2024
  • Geplaatst door TeamWickevoort

Het plezier van een mini bieb

Een minibieb? Yes, een kleine bibliotheek kom je in steeds meer wijken tegen. Op Wickevoort zelf natuurlijk niet, maar in de nabije omgeving zijn er 17 minibiebs te vinden. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om een boek bij de mini-bieb (of boekenhuisje) te halen en staan vaak 24/7 buiten zodat ze vrij toegankelijk zijn.

Ruilen, lenen, meenemen of doneren
Het gemak van deze kleine boekenkasten, soms verstopt in de vorm van een klein huisje, vrij toegankelijk zijn. Je kunt er terecht om een boek te ruilen, lenen meenemen of zelfs te doneren! Het leuke van zo’n boekenhuisje is dat je de buurt beter leert kennen en zelfs mensen ontmoet die net als jij zijn geïnteresseerd in een boek. 

Wat zwerft daar? Een zwerfboek!
Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Niet alleen omdat het bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind, daarnaast is lezen ook nog eens ontspannend. Door een ‘Zwerfboekenstation’ en mini-biebs komen de kinderen in aanraking met diverse soorten leesboeken. De kinderen kunnen het boek mee naar huis nemen en wanneer het uitgelezen is weer ergens anders neerleggen (in een minibieb bijv.) om het te laten zwerven. 

Ga op zoek! 
Ook Haarlemmermeer kent een aantal minibiebs en kinderboekenzwerfstations. Pak je boek mee en ruil het voor een ander leuk boek. Spring op de fiets en rijd naar een van de vele minibiebs in de omgeving. De dichtsbijzijnde minibieb die we hebben gevonden in de buurt van Wickevoort is de Minibieb bij de Vintage store in de Cruquius. Ga op zoek voor een middag vol plezier en onontdekte plekjes!

Maak een ander blij
Wanneer je je boek hebt uitgelezen, kan je het uiteraard terugzetten of leggen bij de boeken die je hebt. Je kan het naar de kringloop brengen, op een weggeefhoek op Facebook plaatsen, in de container gooien of er een ander blij mee maken door het in een mini-bieb te plaatsen. Wanneer jij plezier aan een boek hebt beleefd is het toch leuk om een ander er blij mee te maken? Meer info vind je in de volgende link.

https://zwerfboek.nl/gemeente/739/zwerfboeken-in-haarlemmermeer.html

Deel
Gekopieerd!