• Blog
  • 22 augustus 2024
  • Geplaatst door TeamWickevoort

Buitendiner van de Wickevoorter stadsboeren

Boerendiner
Ook dit jaar was er weer een buitendiner bij de boerderijwinkel. De nieuwe buitenkeuken werd deze avond voor het eerst in gebruik genomen. De parkbeheerder, Evelyn Clay, heeft ook een cateringbedrijf en kookte deze avond een overheerlijk Italiaans diner. Natuurlijk werden er zoveel mogelijk ingrediƫnten uit de oogsttuin gebruikt voor dit viergangendiner. Het weer was fantastisch, een heerlijke avond met Mediterraanse temperaturen.

Het diner
Alle plekken aan tafel waren bezet door huidige bewoners, toekomstige bewoners en mensen uit de buurt. Het diner bestond uit een heerlijke soep van sla van de tuin met gebakken reepjes rauwe ham van de Wickevoorter varkens, gevolgd door een frisse salade met biologische burrata, tomaatjes en komkommer, en Wickevoorter varkensfiletlapjes in een frisse citroensaus.

Wandeling door de tuin
Na het hoofdgerecht gingen alle gasten mee voor een wandeling door de tuinen van de stadsboeren. Langs kippen en varkens, met alle bijbehorende verhalen, vloog het uur voorbij en ging iedereen weer zitten voor koffie en tiramisu.

Het was een gezellig en geslaagd evenement dat volgend jaar zeker weer openiuw zal worden georganiseerd.

Deel
Gekopieerd!