Landgoed Wickevoort

In Landgoed Wickevoort ervaar je een grenzeloos gevoel van landschap en ontspanning. Het is een gastvrije omgeving die je verleidt om gezamenlijk dingen te gaan doen, zonder het gevoel te hebben dat het moet. En Woonveld Bos fase 2 is nu in verkoop.

Duurzaam

In Wickevoort ervaar je bij alles energie. De energie van een nieuw en toekomstgericht woongebied, de energie van dingen ontdekken, maar ook je eigen energie opwekken of beheren.

Natuurlijk

In Wickevoort is veel te beleven, terwijl je er tegelijkertijd ruimte en rust vindt. Dit van oudsher agrarische gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers.

Samen

In Wickevoort voel je je samen verantwoordelijk voor de omgeving. Zo deel je voorzieningen en kun je bijvoorbeeld samen met je buren het groen onderhouden of een buurtbarbecue organiseren.

Samen genieten van Landgoed Wickevoort

Samen genieten van Landgoed Wickevoort

In Landgoed Wickevoort ervaar je een grenzeloos gevoel van landschap en ontspanning. Het is een gastvrije omgeving die je verleidt om gezamenlijk dingen te gaan doen, zonder hierbij het gevoel te hebben dat het moet. Je ervaart het leven; de gezelligheid, het avontuur, maar ook de ruimte en de stilte. Niets hoeft, veel kan. Zo zien we Wickevoort. Landgoed Wickevoort wordt een nieuwe plek die bewoners verbindt met de natuur en met elkaar.

Meer over dit project
Woonveld Bos

Woonveld Bos

Woonveld Bos is een schitterend ingericht bosachtig gebied met een kleinschalig karakter. Eén van de mooiste verborgen plekken op het landgoed. Verspreid in het bos, tussen volgroeide bomen uit vroegere tijden, staan de lommerrijke vrijstaande en half vrijstaande bosvilla’s, de levensloop bestendige bungalows en de fraaie boshuizen. De privacy die je in een bos ervaart, ervaar je ook in woonveld Bos.

Ontdek Woonveld Bos
Woonveld Tussen de Hagen

Woonveld Tussen de Hagen

Woonveld Tussen de hagen is gesitueerd op een unieke plek op het landgoed. Centraal gelegen, aan de bosgordel kent Tussen de hagen een speelse opzet. Met veel verspringingen en onverwachte groene doorkijkjes. Hier komen vrijstaande en half vrijstaande landhuizen, herenhuizen en koetshuizen, waarvan de tuinen rondom worden voorzien van groene hagen. Dit zorgt ervoor dat, in combinatie met de inrichting van het openbaar gebied door de landschapsarchitect van Wickevoort, het landschap van het landgoed als het ware doorloopt tot in je eigen tuin.

Ontdek Woonveld Tussen de Hagen
Wickevoort Informatiecentrum

Wickevoort Informatiecentrum

Informatiecentrum vanaf heden gesloten
Het is helaas niet meer mogelijk het informatiecentrum te bezoeken, ook niet op de woensdagmiddagen. Het informatiecentrum van Landgoed Wickevoort is namelijk gesloten. Het gebouw wordt in de 2e helft van 2024 gesloopt om plaats te kunnen maken voor de nieuwe woningen van de woonvelden van Lanen.

Informatie verkrijgen
Wil je meer weten over de woningen in Wickevoort, een rondleiding krijgen over het landgoed of een persoonlijk gesprek? Kijk dan hier voor het laatste aanbod van woningen of neem contact op met ons Makelaarsteam JRS makelaars Haarlem 0235319540, haarlem@jrsmakelaars.nl en Mooijekind Vleut Makelaars 0235420244, nieuwbouw@mooijekindvleut.nl.

Meer lezen

Wonen in Wickevoort

Heb je altijd al gedroomd van een woning aan de bosrand, in een eigen boomgaard of met een eigen steiger aan het water? In Wickevoort kan het allemaal. Er komen verschillende woonvelden. Samen tonen deze woongebieden de veelzijdigheid van Wickevoort en de verbondenheid met de natuur.

Bekijk de video

Nieuws

Blog
Buitendiner stadsboeren
Op vrijdag 19 juli en zaterdag 20 juli is er weer de mogelijkheid om op de tuin te eten tijdens het boerendiner! Er wordt een driegangen-m…
10-07-24 Lees meer
Blog
Golfclinic voor Bewoners van Wickevoort: Een Dag van Landschap en Buitenleven
10-07-24 Lees meer
Blog
Toeristische overstap punten en fietsroutes
26-06-24 Lees meer
Blog
Leer bijen kennen op de open dag
10-06-24 Lees meer

Veelgestelde vragen

Hoe kun je aangeven dat je interesse hebt in een van de woningen? En zit je dan ergens aan vast? Komen er ook huurwoningen in dit project? En wat gebeurt er nadat je het formulier hebt ingevuld? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoe kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning op Wickevoort?
De sociale huurwoningen op Wickevoort worden verhuurd via WoningNet. Als je voor een sociale huurwoning op Wickevoort in aanmerking wilt komen, dien je ingeschreven te staan bij WoningNet Stadsregio Amsterdam. Voor meer informatie zie: https://www.woningnetregioamsterdam.nl/
Hoe kom ik aan meer informatie over Wickevoort?
Wickevoort heeft een eigen informatiecentrum. Deze is op een nieuwe plaats op Landgoed Wickevoort gesitueerd. Het informatiecentrum is elke woensdag geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. Uiteraard kan je wel een afspraak maken met onze makelaars voor een persoonlijk gesprek. Schrijf je in als belangstellende, dan blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Wickevoort via de nieuwsbrieven.
Hebben toekomstige bewoners invloed op hoe Wickevoort eruit komt te zien?
Wij willen graag weten waar toekomstige bewoners behoefte aan hebben. Door middel van enquêtes, meedenksessies, evenementen en nieuwsbrieven vragen we naar je mening en ideeën. Zo kan je samen met andere toekomstige bewoners invloed uitoefenen op het type woningen en de woonomgeving in Wickevoort.
Fasering en planning Landgoed Wickevoort
Wickevoort Fase 1
Alle woningen in Fase 1 van Wickevoort zijn verhuurd en verkocht. Het betreft de koopwoningen en -appartementen in de woonvelden Hagen, Boomgaard, Water en de huurwoningen in de woonvelden Special, Erven 1, Erven 2 en Erven 3. Momenteel worden de koopwoningen van woonveld Water en Boomgaard opgeleverd. Medio 2024 worden de appartementen in de Orangerie opgeleverd en eind 2024 de appartementen in het Zuidelijk Poortgebouw. Alle overige woonvelden in Fase 1 zijn bewoond.

Wickevoort Fase 2
In Fase 2 van Wickevoort bevinden zich de woonvelden Tussen de hagen en Bos. De koopwoningen van woonveld Tussen de Hagen zijn in aanbouw. De oplevering van deze woningen start na de bouwvakantie van 2024. Momenteel zijn de 35 woningen van woonveld Bos fase 2 in verkoop. De 25 woningen van woonveld Bos fase 1 zijn nagenoeg bijna allemaal verkocht. Bijzonder aan woonveld Bos is dat je kavel volledig met beplanting wordt opgeleverd. Bij oplevering van je woning ervaar je echt het wonen in een Bos. Bij Aanbod kan je zien welke koopwoningen in Fase 2 van Wickevoort nog beschikbaar zijn. In Fase 2 Wickevoort komen ook nog sociale huurappartementen van Eigen Haard. Deze bevinden zich in het appartementencomplex “Hoofdgebouw”. De verwachting is dat eind van 2024 gestart wordt met de bouw van dit complex.

Wickevoort Fase 3
Hier komen de woonvelden Lanen 1, Lanen 2 en Lanen 3, het appartementencomplex Boomtoren en woonveld Tuinen. In Lanen 1, 2 en 3 komen kleinere en grotere herenhuizen in een rij met voortuin en achtertuin en eigenzinnige twee onder één kap woningen. De verwachting is dat de woningen van Lanen 1 en 3 in de tweede helft van 2024 in verkoop gaan. De woningen in Lanen 2 gaan naar verwachting in de eerste helft van 2025 in verkoop. In de zeer groene en duurzame Boomtoren komen sociale huurappartementen en sociale huur rijwoningen. Woonveld Tuinen is het sluitstuk van Wickevoort. Een zeer bijzonder en uniek sluitstuk. In woonveld Tuinen kun je je dromen waarmaken. Hier komen namelijk vrije kavels, waarbij je de mogelijkheid hebt om te kiezen uit diverse aansprekende ontwerpen van verschillende architecten, die je ook nog volledig aan je eigen wensen kan aanpassen. En dat in een omgeving met volwassen groen, voorzieningen zoals bijvoorbeeld de boerderij van de Wickevoorter Stadsboeren, kleinschalige horeca, een museum, een winkeltje en een kinderboerderij. De verwachting is dat de start van de verkoop van de kavels in woonveld Tuinen start in 2025.

Zie voor meer informatie ook planning
JRS makelaars Haarlem
JRS makelaars Haarlem
0235319540 haarlem@jrsmakelaars.nl
Mooijekind Vleut Makelaars
Mooijekind Vleut Makelaars
0235420244 nieuwbouw@mooijekindvleut.nl

Interesse in Wickevoort?

Meld je hier aan en mis geen enkele update